Psihoterapie Online

 
Psihoterapia online reprezintă o soluție modernă în tratarea problemelor cu care te confrunţi, folosind tehnologia pentru a oferi servicii de terapie la distanță. Prin videoconferințe securizate, poți comunica sincer și te poți conecta într-un singur clic, indiferent de locația ta în lume.
programare
Psihoterapie online
 

De ce să alegi psihoterapie online

Odată cu pandemia, m-am adaptat în mediul online şi pot afirma cu încredere că eficienţa psihoterapie online este similară cu sesiunile de terapie din cabinet. Astfel, am putut să realizez conexiunea cu clienţi din orice parte a lumii, oferind posibilitatea susţinerii în depăşirea situaţiilor presante pentru ei.

Unul dintre avantajele remarcate de către clienți este posibilitatea de a realiza un rezumat scris al problemelor discutate pe parcursul sesiunii. Acest lucru ne ajută să avem o perspectivă mai clară asupra situației și să urmărim progresul în timp.

Folosim scheme și materiale vizuale pentru a te ajuta să înțelegi teorii simple și pentru a conceptualiza mai bine situația cu care te confrunți. Această metodă are un impact semnificativ în înțelegerea și asimilarea schimbărilor pe care le dorești.

 

Beneficile psihoterapiei online

Flexibilitatea este un alt avantaj major oferit de psihoterapie online. Poți avea ședințele cu terapeutul din confortul propriei case, fără a te îngrijora de transport sau de pierderea timpului liber.

Un alt aspect important al psihoterapiei online este accesibilitatea. Dacă te afli în afara țării, este extrem de simplu să ai acces la serviciile noastre prin intermediul unui link de conectare. Aceasta elimină barierele geografice și oferă oportunități de terapie persoanelor care altfel ar fi întâmpinat dificultăți în găsirea unui terapeut local.

În unele situații, combinăm terapia online cu sesiuni în cabinet, astfel încât să poți continua procesul terapeutic și atunci când ești în deplasare.

 

Ce abordam în sesiunile de psihoterapie online

În sesiunile de psihoterapiei online se poate aborda o gamă largă de probleme și dificultăți.

Iată, cateva dintre ele:

  •  Gestionarea stresului: Psihoterapia online poate oferi tehnici și strategii eficiente pentru a face față stresului cotidian, gestionându-l într-un mod sănătos și eficient.
  • Depășirea tulburărilor alimentare: Anorexia, bulimia și alte tulburări alimentare pot fi abordate în cadrul sesiunilor de psihoterapie online, oferindu-ți suportul și îndrumarea necesare pentru a recăpăta o relație sănătoasă cu alimentația și corpul tău.
  • Tulburări afective: Psihoterapia online poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu tulburări afective, cum ar fi depresia și  atacurile de panică,  oferindu-le un spațiu de exprimare și lucrul cu emoțiile într-un mod constructiv.
  • Terapie de cuplu: Dacă întâmpini dificultăți în relația de cuplu, psihoterapia online poate fi un mod eficient de a explora problemele, de a învăța abilități de comunicare și de a construi o relație mai sănătoasă și mai fericită.
  • Încredere în sine și timiditate: Sesiunile de psihoterapie online poate ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de încredere în sine și timiditate să-și dezvolte încrederea și să-și depășească temerile sociale, oferindu-le sprijin și tehnici de afirmare de sine.
  • Gestionarea anxietății și a fobiilor: Fie că este vorba despre anxietate generalizată sau despre fobii specifice (cum ar fi agorafobia sau claustrofobia), sesiunile de psihoterapie online poate oferi strategii eficiente pentru a gestiona și a depăși aceste tulburări.
  • Dependențe: Sesiunile de terapie online poate sprijini persoanele care se confruntă cu dependențe, fie că este vorba despre dependența de substanțe sau de relații interpersonale, oferindu-le suportul necesar pentru a-și recăpăta controlul și pentru a-și construi o viață mai sănătoasă și echilibrată.
  • Insomnie și probleme de somn: Dacă ai dificultăți în a adormi sau în a avea un somn de calitate, psihoterapia online poate oferi strategii și tehnici pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a-ți restabili rutina de somn sănătoasă.
  • Probleme specifice adolescenței: Terapia online poate fi de ajutor pentru adolescenți care se confruntă cu probleme specifice vârstei, atunci când accesul  la un cabinet fizic nu se poate realiza.
  • Psihoterapia online poate fi, de asemenea, benefică pentru grupurile care se confruntă cu aceleași probleme. Furnizează un mediu de întâlnire pentru a discuta și a lucra împreună, indiferent de locația fizică a participanților.

 

Cum începi 

Pentru a începe această minunată călătorie de transformare și autodescoperire, vă invit să mă contactați prin formularul de pe site sau să sunați numărul de telefon indicat. Cu mare bucurie, vă voi programa prima ședință, unde vom discuta despre nevoile și așteptările dumneavoastră.

Apelează cu încredere la serviciile mele de psihoterapie online . Sunt aici pentru a vă însoți în această minunată călătorie a depăşirii problemelor cu care va confruntaţi.

 

Doreşti să afli ce spun cercetători despre terapia online versus terapia în cabinet. Te invit să aflii mai multe detalii ȋn acest articol “Psihoterapia online versus psihoterapia în cabinet: Care este mai eficientă?”

Sursa foto

Călătoria spre o stare de bine în echilibru începe aici

Programează o consultație

Eliberează-te de stres, anxietate și problemele personale care te împiedică să trăiești viața în plinătate. Alege terapia online alături de un psiholog profesionist, acum! Vei primi sprijinul de care ai nevoie, indiferent de locația ta.Programarea este simplă, iar confidențialitatea ta este garantată. Contactează-mă acum pentru mai multe informatii și pentru a programa prima ta sesiune de psihoterapie online.

Este timpul să-ți recâștigi echilibrul și să trăiești o viață mai fericită și mai împlinită!

Programare
Psihoterapeut Bucuresti- Elena Riba