Masajul Deep Tissue: soluția pentru o viață mai relaxată, mai echilibrată și productivă

Masajul Deep Tissue

 

În ziua de azi, viața este din ce în ce mai stresantă și solicitantă.

Tasks, deadline-uri, obligații familiale… Toate acestea te lasă cu puțin timp pentru tine și pentru bunăstarea ta fizică și emoțională. Că urmare, oboseală, durerea și tensiunea musculară cronică devin din ce în ce mai frecvente.

Dacă te simți obosit, tensionat stresat, ai dureri musculare și lipsit de  energie, masajul Deep Tissue poate fi soluția pentru ține.

Dacă te simți obosit stresat sau anxios, masajul Deep Tissue poate fi soluția pentru ține.

Dacă lucrezi în domeniul IT, știi că muncă ta poate fi stresantă și solicitantă.

Stai mult timp la birou, în fața calculatorului, ceea ce poate duce la o postură necorespunzătoare, la dureri musculare și la o scădere a productivității.

Masajul Deep Tissue poate fi o soluție eficientă pentru aceste probleme.

Acest tip de masaj terapeutic se concentrează pe straturile profunde ale țesutului muscular și ale fasciei, pentru a elibera tensiunea musculară cronică și pentru a înlătura aderențele și nodurile tensionate care pot provoca disconfort și durere.

Prin utilizarea presiunii intense și a mișcărilor precise, terapeutul de masaj se focalizează pe zonele tensionate și pe punctele trigger ale corpului.

Această tehnică poate implică utilizarea cotului, antebrațului sau degetelor pentru a aplică presiunea necesară pentru a accesa straturile adânci ale mușchilor.

 

Masajul Deep Tissue poate fi benefic pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv:

1.Prin masarea profundă a țesutului, se poate stimula circulația sanguină și limfatică, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din mușchi și la promovarea vindecării. 

2.Masajul Deep Tissue poate fi benefic pentru persoanele care suferă probleme posturale, leziuni sportive sau restricții de mobilitate, tendinite și bursite, sindromul de tunel carpian, migrene, scolioză.

3.De asemenea, masajul Deep Tissue poate ajută la restabilirea mobilității și flexibilității musculare, reducerea inflamației și ameliorarea durerilor:

  •   Îmbunătățește postura:  relaxarea mușchilor gâtului, umerilor și spatelui, ceea ce poate duce la o postură mai bună.
  • Ameliorează durerea: ajută la reducerea durerii musculare, care poate fi cauzată de o postură necorespunzătoare sau de stres.
  • Crește productivitatea:  ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce poate duce la o creștere a productivității.
  1. În final, masajul Deep Tissue oferă o experiență terapeutică profundă, concentrându-se pe eliberarea tensiunii și ameliorarea disconfortului muscular în straturile adânci ale corpului. Prin relaxarea și restabilirea țesuturilor musculare, acest tip de masaj poate contribui la îmbunătățirea bunăstării generale și a calității vieții.

Dacă suferi de oricare dintre aceste afecțiuni, masajul Deep Tissue poate fi o modalitate eficientă de a ameliora durerea și de a îmbunătăți mobilitatea.

 

Contraindicații

Iată câteva contraindicații la masajul Deep Tissue:

  •  Dacă există infecții sau leziuni ale pielii: Masajul e poate răspândi infecțiile, așa că este important să evitați acest tip de masaj dacă există o infecție activă.
  •  Fragilitatea vaselor sanguine: dacă  vasele tale sanguine sunt fragilizate, este important să evitați acest tip de masaj. Poți opta pentru masajul Ayurvedic.
  • Boli de piele: cum ar fi acneea sau eczemă,  cancer de piele și orice fel de cancer este interzis orice fel de masaj.
  • Leziuni recente:  operații chirurgicale, amputari, rupturi de menisc, braț…, discopatie lombară ,cervicală  grad avansat de deteriorare așa că este important să evitați acest tip de masaj dacă aveți o leziune recentă.
  • Sarcina: Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament. Eu recomand masajul Ayurveda sau Mother to Be.

 

Observații

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament.

Este important să discutați cu un terapeut de masaj calificat( licență universitra și o practică îndelungată) înainte de a opta pentru acest tip de masaj, pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile și condițiile dvs. individuale. 

 

Este important de menționat că masajul în prima faza poate fi intens și uneori poate provoca o senzație ușoară de disconfort în timpul procedurii, deoarece se lucrează în straturile adânci ale mușchilor. Este recomandat să comunicați cu terapeutul dumneavoastră și să-i transmiteți nivelul dvs. de confort pentru a ajusta presiunea în consecință.

 

 Concluzie

Masajul Deep Tissue reprezintă o modalitate eficientă de a depăși disconfortul muscular și de a experimenta relaxare și refacere profundă.

De asemena,  oferă o experiență terapeutică profundă, concentrându-se pe eliberarea tensiunii și ameliorarea disconfortului muscular în straturile adânci ale corpului.

Prin relaxarea și restabilirea țesuturilor musculare, acest tip de masaj contribuie la îmbunătățirea bunăstării generale și a calității vieții.

Indiferent de motivele care vă îndeamnă să încercați acest tip de masaj, veți descoperi beneficiile sale în revitalizarea și revitalizarea corpului și mintea.

Sursa Foto

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *