Masaj Deep Tissue 

 
Masaj Deep Tissue – o tehnică specializată de masaj care urmărește detensionarea masei musculare în profunzime, având ca scop restabilirea mobilității întregului organism. Această formă de masaj este utilizată în principal pentru tratarea problemelor musculo-scheletice, a țesuturilor profunde si în refacerea organismului.  
programare
Masaj Deep Tissue

 Masajul Deep Tissue  implică aplicarea unei presiuni susținute și profunde pentru a penetra straturile interioare ale mușchilor și țesuturilor conjunctive. Acest lucru ajută la ruperea țesutului cicatricial care se formează în urmă unei leziuni și reduce tensiunea în muchi și țesut. Masajul Deep Tissue contribuie la o vindecare mai rapidă prin stimularea fluxului sanguin și reducerea inflamației.

Pe termen lung, acest tip de masaj are rolul de a induce o stare generală de bine prin detensionare și relaxare musculară, eliminarea durerilor musculare, stimularea sistemului imunitar și reducerea stresului.

Într-un studiu din 2014, la care au participat 59 de persoane, s-a constatat că masajul țesuturilor profunde- Masajul Deep Tissue, a contribuit la reducerea durerii cronice de spate. Autorii studiului au comparat efectele masajului cu cele ale medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene și au obținut rezultate similare în ameliorarea simptomelor.

Este important de menționat că fiecare persoană poate experimenta beneficii specifice în funcție de nevoile individuale și de condițiile de sănătate. Masajul Deep Tissue poate fi un complement eficient în îngrijirea sănătății și bunăstării generale, oferind o gamă largă de beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.

 

Sedinta de masaj Deep Tissue are o serie de beneficii multiple, care includ:

  • Intensificarea circulației sanguine și limfatice: Prin aplicarea presiunii profunde și mișcărilor specifice ale masajului, se stimulează circulația sângelui și a limfei în organism. Acest lucru ajută la îmbunătățirea aportului de oxigen și substanțelor nutritive către țesuturi, precum și la eliminarea eficientă a toxinelor și deșeurilor din organism.
  • Relaxarea mușchilor suprasolicitați: Masajul Deep Tissue ajută la relaxarea și destinderea mușchilor tensionați și suprasolicitați. Prin aplicarea presiunii profunde, se pot reduce spasmele și contracturile musculare, facilitând astfel eliberarea tensiunii și disconfortului muscular.
  • Creșterea flexibilității articulațiilor: Prin eliberarea tensiunii și relaxarea mușchilor din jurul articulațiilor, masajul Deep Tissue contribuie la îmbunătățirea flexibilității și amplitudinii de mișcare a acestora. Aceasta poate fi benefică în special pentru persoanele cu probleme articulare și rigiditate.
  •  Ajutor în cazul fibromialgiei: Masajul Deep Tissue poate oferi alinare și confort persoanelor care suferă de fibromialgie. Prin relaxarea mușchilor și reducerea tensiunii, masajul poate ajuta la ameliorarea durerii și a simptomelor asociate acestei afecțiuni cronice.
  • Scurtarea perioadei de recuperare postoperatorie: Masajul Deep Tissue poate fi un instrument eficient în procesul de recuperare după intervenții chirurgicale. Prin îmbunătățirea circulației, reducerea inflamației și relaxarea mușchilor, acesta poate contribui la accelerarea vindecării și la restabilirea funcționalității normale a țesuturilor afectate.

 

CONTRAINDICAŢII

  • Probleme grave ale coloanei vertebrale- programate pentru operatie;
  • Sarcina;
  • Probleme dermatologice

 

Durata sesiunii de lucru pentru masaj deep tissue – 60 min

Doresti sa Depășește disconfortul muscular cu Masajul Deep Tissue: Descoperă relaxarea și refacerea profundă?  Citeste articolul.

 

Sursa foto

CĂLĂTORIA TA CĂTRE ECHILIBRUL INTERIOR ȘI ARMONIA CU NATURA

Programează un masaj

Nu lasa ca echilibrul organismului, echilibru emoțional și stabilitate interioară sa fie afectate de stresul si tesiunile psihice de peste zi! Rezervă-ți acum timp pentru tine și începe călătoria către echilibru și revitalizare prin masajul Masajul Deep Tissue.

Programare
Psihoterapeut Bucuresti- Elena Riba