Consiliere psihoterapie online adulti, adolescenti si cuplu

Consilierea in psihoterapie si consilierea psihologica online fuctioneaza dupa aceleasi principii ca si consilierea de psihoterapie si consilierea psihologica in cabinet. Acesta formula vine in sprijinul persoanelor care din anumite motive nu pot să beneficieze de terapie la cabinet (distanţa în ţara sau în afara ţării, probleme de sănătate sau dacă eşti în străinătate poate doreşti o terapie în limbă maternă).

Consilierea de psihoterapie online se bazează pe acelaşi concept ca şi cea individuală, deorece se foloseşte comunicarea la distanţă. În acest fel ai acces la aceleaşi beneficii terapeutice şi în plus te poţi bucura în siguranţă de ele. În plus, aceasta oferă o flexibilitate mai mare şi un confort mărit.

Este posibil însă că consilierea de psihoterapie online să fie la fel de eficientă ca cea din offline? Clientul nu simte nevoia să se afle în aceeași încăpere cu terapeutul pentru a-i simți sprijinul?

Este posibil să fi reticent la această metodă… şi pe bună dreptate. Însă în mare parte este vorba de adaptarea la metodele noi. Este important: să te afli într-un loc intim unde să nu poţi fi auzit de alte persoane şi să ai o conexiune cât mai bună la internet.

Studiile realizate încă din anii ‘90 *, pentru a compara eficienţa consilierii şi terapiei faţă în faţă cu online arată că acestea sunt la fel de eficiente.

În ce probleme poţi cere consiliere psihoterapie online

Puteţi cere sprijin prin consiliere online pentru a învăţa să faceţi faţă stresului, pentru a depăşi anumite probleme care vă afectează starea de bine.

Cum ar fi atacurile de panică, anorexie, bulimie, tulburări afective, terapie de cuplu, lipsa de încredere în sine-timiditatea, stresul, anxietatea, depresia, fobiile (agorafobie, claustrofobie etc), dependenţele (de substanţe, de persoane etc.), insomnia, stările de nervozitate şi furie, problemele specifice adolescenţei, probleme de comunicare (în cuplu, în familie, la serviciu) pot fi tratate prin psihoterapie. Iar pentru asta nu este nevoie să te deplasezi până la un cabinet.

 Când consilierea şi terapia psihoterapie online nu poate înlocui în totalitate terapia faţă în faţă.

  • În validitatea unui diagnostic fiind nevoie de întâlniri cu terapeutul.
  •  De asemenea, nu poate fi utilizată pentru tulburări mai severe.

Dacă ai posibilitatea să mergi la un cabinet este mai bine să mergi acolo, chiar dacă poate fi mai comod de acasă. Dar dacă nu ai această posibilitate, terapia online poate fi foarte utilă.

Care sunt paşi pentru a urmat sesiunile de consiliere psihoterapie

Contactul se face prin e-mail, telefon sau whats’app. Apoi, se va trece la etapa de evaluare – ceea ce va presupune un interviu şi o scalare de evaluare trimise prin mail. În urma completării fişelor trimise vom stabili o întâlnire online. Vom continua partea de evaluare şi vom discuta cum poate problema dumneavoastră să fie rezolvată prin consiliere online. După aceea vom stabili ȋmpreuna următoarea sesiunea şi modul ȋntalnirii online.

Cum se desfasoara sesiunile online

Fiecare sesiune durează o oră. Sesiunile se realizează în sistem video call prin intermediul platformei zoom sau a altor platforme existente. Acest lucru presupune instalarea aplicaţiei pe PC-ul dv. Apoi vă voi trimite un link de acces, pentru data şi ora în care va avea loc sesiunea. La finalul fiecărei sesiuni vom stabili data şi oră pentru următoarea sesiune.

Ce se întâmplă dacă se întrerupe video conferinţă

În situaţia în care se întrerupe sesiunea online, pe durata desfăşurării sesiunii de psihoterapie vă voi retrimite invitaţia de începere a sesiunii având grijă ca totul să continue şi sesiunea să nu fie afectată.

 Cum plătesc

Costul sesiunii de psihoterapie este discutat cu fiecare persoană. Pentru plata sesiunii se va elibera factura online care va fi plătită înaintea începerii sesiuni şi se va trimite dovada plăţi. În cazul în care doriţi să evitaţi comisioanele aferente fiecărei plăţi puteţi opta pentru plata în avans a mai multor sesiuni. Orice omisiuni, nelămuriri sau dificultăţi pot fi discutate în cadrul sesiuni sau prin email.

Ce se întâmplă dacă nu pot participa la sesiunea de psihoterapie

În cazul în care apar anumite probleme neprevăzute e important să anunţaţi anularea întâlnirii, urmând să restabilim o altă sesiune. Ca şi regulă, vă rog să anunţaţi cu minim 24 de ore înainte de sesiune anularea acesteia. În cazuri excepţionale se accepta şi termene mai scurte.

Nu lăsaţi ca distanţă să fie o piedică pentru a vă rezolva problemele. Alegeţi să aveţi o viaţă mai bună învăţând să recunoaşteţi şi să depăşiţi obstacolele care va împiedica să aveţi viaţă pe care o doriţi.

Pentru consiliere psihoterapie online puteţi să îmi trimiteţi un mesaj prin formularul de contact din pagina: https://energyvita.ro/contact/

Riba Elena

Telefon:(+40)722907110
 Email: ribaelena7@gmail.com

sursa foto

Lasă-mi un mesaj cu ce probleme te confrunți, adresa de mail și numărul de telefon pentru a te contacta.