Elena Riba - Despre mine

 

Elena Riba

Bună!

Cu ce te pot ajuta

Dacă te simți  confuz sau ai întrebări despre viață,

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii tale, dar nu știi de unde să începi?

 Simti ca te mulțumești constant cu mai puțin decât meriți, dar vrei mai mult?

Ai vise mari, dar ceva din tine simţi că nu te lasă să le faci reale?

Ai nevoie de motivație și mentorat pentru a-ţi atinge obiectivele?

Îţi doreşti sa deveni cea mai bună versiune a ta și ești gata de schimbare?

 

Sunt aici să te sprijin în găsirea răspunsurilor la întrebările tale, în organizarea gândurilor și în acceptarea ta necondiționată. Îți ofer suport în înțelegerea propriilor sentimente și descoperirea resurselor interioare pentru a-ți construi viața dorită. Privim colaborarea noastră ca pe o călătorie emoțională, în care sunt alături de tine ca un ghid.

 

Cine sunt

 Sunt psihoterapeut acreditat,  cu  formare în: psihoterapie pozitiv transculturală, terapie cognitiv-comportamentala si terapie transgenerationala, consiliere adolescenţi şi familie, consiliere vocaţională a adolescenţilor, coaching adulţi şi adolescenţi, am învățat multe lucruri interesante despre cum funcționează mintea și emoțiile oamenilor.

În timpul celor 7 ani de experiență,  ȋn care am lucrat  cu adulți, cupluri, adolescenți și familii, am dedicat eforturile mele pentru a-i sprijini în depășirea diverselor provocări din viața lor. Îi încurajez să-și descopere propria identitate și să aibă încredere în potențialul lor de a deveni cea mai bună versiune a lor înșile. Obiectivul meu este să-i ajut să construiască vieți satisfăcătoare în care se simt împliniți și capabili să-și atingă obiectivele cu mai multă ușurință.

În cadrul intervențiilor terapeutice, recurg adesea la o abordare integrativă, combinând elemente din psihoterapia pozitivă transculturală, cognitiv-comportamentală, transgenerațională, precum și tehnici din terapia psihodinamică, psihodramă, psihoterapia existențială, terapia schemelor, mindfulness și coaching.

Această varietate de tehnici terapeutice îmi oferă oportunitatea de a elabora un plan personalizat adaptat la nevoile și contextul unic al persoanelor pe care le sprijin. Astfel, îi asist în întelegerea  conflictelor interne cu care se confruntă ȋn cadrul procesului terapeutic.

 Dacă vrei să descoperim lucruri minunate despre tine, poți să faci o programare.

Programare

Cu ce te  mai pot sprijini

Consider că fiecare persoana are nevoi unice și comunică într-un mod propriu. În munca mea, mă concentrez pe găsirea unui echilibru pentru a ajuta clienții să se exprime liber și să fie acceptați și înțeleși. Observ că din ce în ce mai mulți oameni sunt deschiși să discute despre trăirile lor și caută răspunsuri la problemele emoționale cu care se confruntă.  Sunt un care a înțeles că oamenii au nevoi unice și vorbesc limbi diferite. Mă concentrez pe a găsi calea de mijloc pentru a-i ajuta să se exprime liber și să fie acceptați și iubiți.

În calitate de terapeut, ofer un mediu sigur și confidențial în cabinetul meu individual. Înțeleg că fiecare persoană are nevoi și aspirații unice, de aceea adaptez terapia în funcție de tine și situația ta specifică. Prin abordarea individualizată și concentrându-mă pe nevoile și obiectivele specifice ale fiecărui client, îi susțin să se concentreze asupra resurselor interioare pe care le au, ajutându-i să depășească dificultățile cu care se confruntă.

În cadrul terapiei, vom explora împreună gândurile, emoțiile și comportamentele tale, pentru a înțelege mai bine modul în care acestea îți influențează viața. În acest fel, vei putea construi propria ta poveste, o poveste coerentă și plină de sens, care să te îndrume către o viață împlinită și fericită si a-ti  atinge obiectivele personale.

 

Sprijin adolescenti si parintii

Cu o experiență diversificată în consilierea adolescenților și a părinților, îmi propun să fiu sprijinul tău, parinte în fața provocărilor cu adolescentul tau. Ca mamă a doi adolescenți, înțeleg personal dificultățile acestei perioade și sunt pregătită să îți ofer suportul necesar pentru a dezvolta o relatie armoniosa și echilibrata cu adolescentul tau.

Întelegand nevoile adolescentilor creez un mediu de încredere în care tinerii se simt ascultați și înțeleși. Am învățat că adolescența poate fi un moment complicat atât pentru părinți, cât și pentru adolescenți, iar expertiza mea în acest domeniu mă ajută să ofer sprijin și îndrumare în această perioadă de schimbări și provocări.

beautiful flowers with water drops optimized

Sprijin cuplurile aflate in impas 

Lucrez cu cupluri pentru a depăși obstacolele din relații și pentru a construi legături sănătoase și durabile. Înțeleg că viața de cuplu poate fi plină de provocări și presiuni externe, dar sunt ferm convinsă că orice relație poate fi consolidată și îmbunătățită cu efort și angajament reciproc.

În calitate de psihoterapeut, consilier și coach, îmi dedic resursele și experiența pentru a ajuta cuplurile aflate în impas să învețe cum să își gestioneze emoțiile, comunicarea și dezvoltarea personală. Scopul meu este să îi îndrum către o relație de cuplu împlinitoare și să le ofer instrumentele necesare pentru a o menține pe termen lung.

 

 

Indiferent de dificultățile pe care le întâmpini în acest moment, am încredere în capacitatea dv. de a va valorifica resursele interioare și de va crea o viață plină de semnificație și împlinire. Vom explora împreună aceste resurse interioare și vom construi împreună un traseu către o viață autentică și plină de bucurie.

Să ne unim forțele pentru a construi un viitor mai strălucitor și mai fericit pentru dv.!

 

 

programeaza-te

Certificările mele

 

Certificări  ȋn România 

 

 • Psihoterapeut, formare în Psihoterapie Pozitivă  și Transculturală – Wiesbaden Academy of Positive and Transcultural Psychotherapy, Wiesbaden, Germany; Asociaţia de Psihoterapie Pozitivă, România şi Colegiul Psihologilor din România.
 • Cursuri prerechizite pentru psihologi: Facultatea de psihologie -UBB Cluj Napoca
 • Absolventă a Facultății Teologie și Asistență Social– Formare Asistenta Sociala si Consiliere social – spirituală;
 • Absolventă a Facultății Universitatea de Medicină şi Farmacie „ Carol Davila „ București- Disciplina Balneofiziokinetoterapie și Recuperare
 • Specialist în Activitatea de Coaching– Autoritatea Naţională pentru Calificări, Specializare COR (242412) 
 • Consilier Dezvoltarea Personală – Autoritatea Naţională pentru Calificări, Specializare COR (242401)
 • Consilier Vocaţional- Autoritatea Naţională pentru Calificări,Specializare COR (242315)
 • Terapeut în Artterapie– Autoritatea Naţională pentru Calificări, Specializare COR (263504)
 • Cursuri de formare profesională continuă- wibinarii si workshop-uri in domeniul psihologie, psihoterapie, psihiatrie, psihodrama, psihogenealogie, consilierea adolescentiilor si familie, etc.

 

Certificări Internaţionale

 

 • Formare Terapie Transgenerațională – International Schcool of Transgenarational Therapy
 • Accredited Professional Spirituality Coach–  Complementary Therapists Accredited Association- UK& A.B.T Brazilia
 • Accredited Professional Ayurveda Therapist – International Academy of Ayurveda