Abhyanga – Masaj Ayurvedic Indian

 

Descoperă arta vindecării prin  Abhyanga, masajul ayurvedic.

Abhyanga nu este doar un simplu masaj, ci o experiență holistică care te ajută să te reconectezi cu corpul și mintea ta. 

Prin aplicarea uleiului cald de susan pe tot corpul, cu mișcări precise și energice, se realizează o încălzire profundă a țesuturilor. Uleiul pătrunde adânc, activând circulația sângelui și facilitând eliminarea toxinelor din organism. Oxigenarea celulară este stimulată, conducând la refacerea și revigorarea întregului organism

Descoperă beneficiile Abhyanga și te poți bucura de o stare de relaxare profundă, revigorare și armonie interioară. 

 
programare
masaj ayurvedic

Ayurveda este o tradiție străveche indiană care urmărește arta unui trai echilibrat și sănătos, pentru a spori longevitatea și a îmbunătăți calitatea vieții. În ciuda faptului că  Ayurveda este o formă sofisticată de medicină și tratament, se concentrează pe promovarea unui stil de viață sănătos pentru a preveni dezechilibrele.

Un aspect important al Ayurvedei este masajul tradițional numit  Abhyanga, care înseamnă “a pune ulei pe corp” în sanscrită. Acest masaj ayurvedic este într-adevăr o experiență unică. Spre deosebire de alte tipuri de masaj care se concentrează pe grupuri musculare specifice, la masajul ayurvedic  Abhyanga se aplică ulei călduț de susan pe tot corpul, cu mișcări precise și energice, pentru a încălzi țesuturile și a permite uleiului să pătrundă în profunzime.

Uleiul cald are rolul de a relaxa clientul și de a facilita pătrunderea sa în corp, în timp ce mișcările sunt blânde, ritmice, uniforme și în același timp pătrunzătoare, reduce riscul de leziuni musculare. Prin manevrele de  netezire, frectionare circulară, presiune și tapotament, se activează circulația sângelui, facilitând astfel eliminarea toxinelor din organism și oxigenarea celulară.

Masajul ayurvedic indian este, în primul rând, un masaj de prevenție, dar poate deveni și un tratament în medicina ayurvedică, în funcție de nevoile individuale.

Masajului Ayurvedic – Abhyanga  din punct de vedere profilactic contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la menținerea unei stări generale de bine. Prin abordarea holistică a întregului organism, acest masaj promovează armonia între corp, minte și spirit, susținând un trai echilibrat și sănătos. Cu efectele sale terapeutice și revitalizante, masajul Ayurveda Abhyanga devine o experiență unică și profund benefică pentru întregul sistem al ființei umane.

 

Masaj Ayurvedic – Abhyanga, un masaj care oferă o serie de beneficii remarcabile pentru sănătatea și bunăstarea generală:

 • Echilibrarea organismului: Masajul Ayurvedic Abhyanga este un excelent ajutor în echilibrarea organismului, contribuind la restabilirea armoniei și echilibrului interior.
 • Reducerea oboselei și îmbunătățirea somnului: Prin tehnicile specifice de masaj și aplicarea uleiurilor benefice, acesta poate ajuta la reducerea oboselii și la îmbunătățirea calității somnului.
 • Relaxare fizică și psihică: Masajul Ayurvedic Abhyanga oferă o relaxare profundă, atât fizică, cât și psihică. Acesta eliberează corpul și psihicul de tensiuni și stres acumulate, oferind o stare generală de relaxare și liniște interioară.
 • Tonifiere și hrănire a țesuturilor: Prin utilizarea uleiurilor speciale și a tehnicilor de masaj adecvate, Abhyanga tonifiază și hrănește toate țesuturile din corp, inclusiv pielea, mușchii, tendoanele, oasele, nervii și vasele de sânge.
 • Masaj facial benefic: Abhyanga este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune masaje faciale, deoarece hrănește și tonifică mușchii faciali și redă strălucire tenului.
 • Reducerea țesutului adipos și drenarea toxinelor: Masajul Ayurvedic Abhyanga are proprietatea de a reduce țesutul adipos prin stimularea procesului de drenare a toxinelor din corp, contribuind astfel la detoxifiere și remodelare corporală.
 • Îmbunătățirea circulației sanguine: Prin tehnicile specifice de masaj, Abhyanga îmbunătățește circulația sanguină, favorizând procesele de purificare și eliminare a toxinelor din organism prin sistemul digestiv.
 • Calmare a tensiunilor psihice: masajul Ayurveda are un efect calmant asupra tensiunilor psihice, ajutând la reducera stresului și a anxietății
 • Echilibru emoțional și stabilitate interioară: prin tehnici și mișcări specifice, Abhyanga oferă echilibru emoțional, forță interioară, putere de decizie și eficientă in activitățile zilnice.
 • Stimularea meridianelor energetice și a punctelor de refloxologie: masajul Abhyana acționează asupra meridianelor energetice și a punctelor de reflexologie, având rolul de a dispersa energia stagnantă dintr-o zonă și de a facilita fluxul continuu al energiei prin corp.

 

Contraindicatii Masaj Ayurvedic – Abhyanga:

 • Stări toxice (consum droguri, indigeste, intoxicaţii alimentare sau medicamentoase);
 • Stări febrile;
 • Probleme digestive cronice;
 • Tuse productive în acutizare;
 • Dureri acute sau inflamatorii poliarticulare;
 • Erupţii cutanate;
 • Situaţii acute (infarct, AVC, criza HTA, hemoragii, traumatisme, etc), în faza acută.

 

Recomandări după Masaj Ayurvedic – Abhyanga:

 • Pentru amplificarea efectului oloierii şi a ajuta uleiul să pătrundă mai bine în corp se recomandă sauna sau baia caldă.
 • Este recomandată hidratarea cu apă sau un ceai cald.
 • Nu se va ieşi imediat afară, se va aştepta 15 min pentru reechilibrarea termică.

 

Descoperă tainele  medicinii indiene Ayurveda,  în acest articol Ayurveda: O abordare holistică a sănătății și longevității

 

Durata sesiunilor:

 • sesiuni 60 min (nu include masajul facial)
 • sesiuni 75 min (include masajul facial)

 

Sursa foto

CĂLĂTORIA TA CĂTRE ECHILIBRUL INTERIOR ȘI ARMONIA CU NATURA

Programează un masaj

Nu lăsa ca echilibrul organismului, echilibru emoțional și stabilitate interioară sa fie afectate de stresul si tesiunile psihice de peste zi! Rezervă-ți acum timp pentru tine și începe călătoria către echilibru și revitalizare prin masajul Ayurveda – Abhyanga.

Programare
Psihoterapeut Bucuresti- Elena Riba