Criza persona/existentiala declanseaza confruntări in diferite situaţii în viaţa, cum ar fi: pierderea serviciului, separarea sau divorţul, conflictele familiale sau cele de la locul munca, moartea unei persoane apropiate, pierderi financiare, probleme legale, adaptarea la un nou rol – profesional sau personal (părinte, soacră…), sensul vieţii, s.a. aduc stres, sentimentul de pierdere, de gol exterior şi interior. Nu mai simţim că suntem sprijiniţi drept urmare ne simţim neajutoraţi. Disconfortul pe care îl trăim vine cu anxietate, tulburări emoţionale, tensiuni şi conflicte interioare, zbucium sufletesc.

Gânduri nemiloase îţi invadează mintea declanşând emoţii negative şi o stare de panică. În acel moment de confuzie te simţi “blocat”. Nu vezi nicio soluţie de ieşire şi asta îţi aduce frustrare. Te simţi copleşit de situaţie, simţi că nu o poţi depăşi, că nu o poţi gestiona singur. Simţi că toate resursele s-au epuizat. Începi să îţi pui întrebări, să cauţi explicaţii, să conştientizezi pentru a te putea adapta la situaţia respectivă. Percepi totul ca pe un moment de cumpănă, de criză, care te solicită şi te împinge să găseşti o cale de ieşire.

 Ţi s-a întâmplat şi ţie acest lucru?

Personal am trăit/experimentat aceste ipostaze. Îţi las un link care te va îndruma spre povestea vieţii mele şi astfel vom putea prin intermediul ei să facem cunoştinţă. https://energyvita.ro/povestea-mea/

Te-ai întrebat vreo dată ce însemna cuvântul “criza”?

Cuvântul criză- krisis, în greacă însemna punct de cotitură, cumpănă, obstacol important în viaţă, şi de asemenea poate însemna şi oportunitate. Criza este mai degrabă o problemă pentru care nu am o soluţie imediată şi care pentru moment mi se pare de nedepăşit.

Te-ai gândit totuşi că aceste confruntări cu evenimentele vieţii, în substratul lor poartă un sâmbure care aşteaptă să crească?

Un sâmbure de energie care pulsează pentru a-ţi descoperi noi valori personale, noi abilităţi pe care nu le-ai conştientizat până atunci, un nou palier al vieţii pe care să te aşezi, o nouă ierarhie a dezvoltării personale care aşteaptă să fie descoperită şi dezvoltată.

Cum ar fi să privim criza personală/existenţiala ca pe o călătorie, un drum spre noi înşine, un drum al cunoaşterii de sine şi al descoperii resurselor pe care le avem în interior?

Cum ar fi să nu ne mai scufundăm în realizări sau să ne proiectăm într-un viitor îndepărtat, uitând de „a fi” aici și acum?

 Cum ar fi să ne oprim şi să înţelegem ce vor să ne transmită aceste lucruri în aşa fel încât viaţa noastră să capete un nou sens.

Te invit la webinarul „Criza personală/existenţială şi Sensul în viaţa”.

 Te invit să descoperim împreună ce însemna criza personală/existenţiala, care este rolul ei în descoperirea sensului vieţii noastre şi în împlinirea întregului nostru potenţial.

Temele pe care le vom aborda sunt din perspectiva psihologiei, axologiei şi neuroştiinţe.

Până la finalul webinarului vei înţelege:

 • Ce însemna criza personală/existenţiala, manifestarea, rolul şi înţelegerea ascunsă pe care o are
 • Cum funcţionează psihicul şi ce ne spune când ne confruntăm cu criza personală/existenţială – abordare din perspectiva lui Jung
 • Ce se înţelege prin constructe sociale şi cum ne influenţează
 • Cum ne putem descoperi valorile personale în această criză
 • Cum putem găsi în criza personală sensul unei vieţi împlinite
 • Instrumente de lucru – cum să ne găsim echilibrul în aceste situaţii incert.
 • La final vom avea o sesiunea de întrebări şi răspunsuri

Pentru cine este acest webinar:

 • Pentru cei care doresc să înţeleagă ce însemna criza personală/existenţială şi cum se instalează;
 • Pentru cei care îşi doresc să ştie cum să gestioneze criza personală/existenţială când confrunta cu aceasta;
 • Pentru cei care vor să îşi ajute apropiaţii când aceştia trec printr-o criză existenţială;
 • Pentru ce care vor să ştie cum să depăşească această provocare a vieţii;
 • Cei care vor să îşi depăşească potenţialul uman pentru a-şi găsi resursele interioare;
 • Pentru cei care vor să înţeleagă cum funcţionează psihicul în momentul unei crize existenţiale şi pentru a-l folosi în favoarea sa;
 • Pentru cei care vor să deţină instrumentele pentru a face faţă unei crize existenţiale;
 • Pentru cei care vor să înţeleagă sensul crizei existenţiale şi să construiască ceva fabulos în viaţa lor;
 • Pentru cei care vor să se cunoască şi să evolueze.

Elena Riba

Consultant Psihoterapie Pozitivă

Coach Live&Vocaţional

Accredited Professional Spirituality Coach

Program: miercuri 2 iunie 2021, ora 18.00-20.30

Înscrierea pentru participarea la webinar: trimite-mi un e_mail pe adresa: ribaelena7@gmai.com sau contact@energyvita.ro

Pentru detalii suplimentare: 0722907110

Webinarul se va ţine pe platforma zoom

În ziua webinarului vei primi un e-mail cu link pentru participare.

Vă aştept, cu drag!

Lasă-mi un mesaj cu ce probleme te confrunți, adresa de mail și numărul de telefon pentru a te contacta.