Energia primordiala – câmpul de forţă şi izvorul de putere al umanităţii

In scrierile taoiste din mileniul al III-lea i.Hr., Qi-ul primordial (energia vitala primordiala) este asociat cu Sufletul omenesc sau cu raza vie a sufletului cosmic, in timp ce umanitatea este asociata cu “marele plan’ al Universului. Taoistii au observat ca spre deosebire de durata de viata nelimitata, vesnica a Cerului si a Pamantului, cea a umanitatii este finita, urmare a faptului ca oamenii au pierdut starea de nemurire odata cu pierderea armoniei cu natura, cu cerul si cu Creatorul ei sau Marele Tao. Taoiştii ne spun că recăpătarea stării de nemurire se dobandeste în planul armoniei interioare.

Emanatia energiei primordiale

Energia primordială se regăseşte în toate sistemele şi culturile lumii sub diferite denumiri: Marele Tao, Energie Universală, Suflul primordial, Lumina Sinelui Superior, Aura, Câmpul Energetic Uman, Marele Spirit, Lumina Sufletului. In mediile creştine este cunoscut sub numele de Duhul Sfânt. Deschiderea către această sursă se face prin mai multe moduri: prin meditaţie, rugăciuni, prin recitarea mantrelor, diferite ritualuri ale comunităţilor şamanice, prin thai chi, qigoung sau exerciţii de bioenergie.

Vibratia energiei primordiale

Emanaţia şi vibraţia energiei primordiale sunt cele mai apropiate de sinele uman. Aşa cum particulele individuale de lumină se cristalizează şi prind forma într-o undă electromagnetica invizibilă, în acelaşi mod din Qi-ul primordial se cristalizează toate formele de viaţă ale materiei însufleţite şi neînsufleţite.

Trupul este alcatuit in totalitate din energie primordială, iar mintea umană este luminată de inteligenta vie a Creatorului.

Sufletul cosmic este raza vie cosmică a sunetului primordial,lumina care s-a divizat în 6-7 miliarde de raze individuale , câti suntem acum pe pământ.

Reflectarea modelului universal în fiinţa umană

Universul este macrocosmosul iar oamenii sunt microcosmosul. Atunci când tiparele naturale ale Universului se oglindesc în om, el se afla în armonie cu Creatorul său sau Marele Tao.

Când ne deschidem mai mult pentru a trăi în armonie, avem posibilitatea să absorbim lumina,energia primordială şi sa ne bucuram de această energie nelimitată a Universului.

Reflectarea in fiinta umana a formelor model universale face ca energia să aibă un flux continuu în fiinţa umană iar aceasta sa devina un câmp de emanaţie energetică putand astfel susţine şi pe alţii.

Numai printr-o aură puternică se emana energia primordială, Lumina Creatorului, ea devenind un câmp energetic de susţinere a fiinţei umane.

Versetul din tratatul taoist Huai-nan-tze – “Despre suflu şi spiritul esenţei seminale” – ne indică locul unde este înregistrat acest cod genetic al Creatorului.

Umanitatea, Cerul şi Pământul, toate sunt legate una de alta, şi stăpânul lor este inima.

  Ce spun cercetătorii secolului XX despre Energia primordiala

Lumea modernă a secolului XX a adus multe clarificări în acest sens în laboratoarele de ştiinţă. Oamenii de ştiinţă au numit această energie primordială, Câmpul Energetic Uman (CEU). Prin măsurători electrostatice, magnetice, electromagnetice, sonice, termice şi vizuale au demonstrat compatibilitatea acestuia cu procesele fiziologice şi biologice ale corpului uman. Au arătat că CEU oferă vehiculul corpului fizic.

CEU, adică manifestarea energie, este implicată în toate nivele de viaţă si se poate observa ca un halou luminos ce înconjoară corpul uman, pe care au denumit-o aura. Cercetătorii au împărţit aura în mai multe straturi succesive. Aceste straturi se întrepătrund şi emit o radiaţie proprie. Straturile superioare au vibraţii mai înalte decât corpul. Aceste vibraţii înconjoară corpul şi se întrepătrund. Vibraţiile aurei se văd ca raze de lumină asemănătoare soarelui. Descrierea cercetătorilor o putem regasi în simbolistica tuturor comunităţilor antice ale pământului. Astfel, cercetările întăresc descoperirile celor din antichitate, chiar dacă sunt catalogate în sfera ezoterismului.

Dezechilibrul CEU corelat cu bolile

Fizicienii Dr. Bendit şi Dr. Phoebe Bendet au facut o observaţie interesantă asupra CEU. Ei au asociat forma acestor câmpuri de suflet cu evoluţia sănătăţii şi cu cea a vindecării. – Man Incarnate. London, Theosopfical Publising House, 1975

Dr. Karagulla a descris corpul eteric ca un trup cu energie sau retea de raze care formează o matrice ce se întrepătrunde cu materia (corpul fizic). Pe această matrice se ancorează materialul fizic al ţesuturilor. Influenţa diferitelor afecţiuni ale corpului, precum afecţiunile creierului şi ale colonei vertebrale le-a corelat cu dezechilibrul care se vede la nivelul aurei.

Concluzie

Cercetatorii sustin ca CEU sau aura este fundamentul sinergic sau opusul entropiei (fenomenul de dezintegrare şi degradare lentă, adică distrugerea ordinii şi a formei). Acest câmp are efect de organizare asupra materiei. Altfel spus, orice schimbare în materie este precedată de o schimbare a acestui câmp.

CEU este asociat cu formele de conştiinţă, de la cea mai rudimentară la cea mai înaltă. Ceea ce cercetătorii au demonstrat este la unison cu teoria taoştilor si anume că mintea umană este luminată de marele Tao. Deci o conştiinţa foarte dezvoltată este asociată cu “vibraţiile înalte” ale energiei şi crează energia continuă, precum un con al abundenţei indiferent de cât ai lua din el.

Lasă-mi adresa de e-mail și te voi contacta.