Studiile cercetătorilor asupra câmpului energetic uman (CEU) sau aura au demonstrat că acesta este direct legat de funcţionarea organismului. Schimbările fiziologice şi psihologice influenţează câmpul energetic în mod direct. Gândurile, emoţiile, disfuncţiile fiziologice şi psihologice, precum şi anomaliile comportamentale duc la blocarea câmpului energetic uman iar în timp la declanşarea infecţiilor şi bolilor în organismul uman.
blocajele campului energetic uman

Factorii ce declasează blocarea câmpului de energie


Blocarea Câmpului Energetic Uman sau a aurei începe încă din copilărie când ne inhibam emoţiile de durere, îndepărtând durerea, retrăgând-o din zona corpului unde am simţit-o şi depozitând-o în subconştient. În viaţa trecem prin tot felul de experienţe dureroase dar în mod automat încercam să nu simţim durerea.
 Prin ne exprimarea stărilor emoţionale dureroase nu facem altceva decât să creăm un eu-mască. Aceasta masca este o interfaţă la durerea interioară pe care o simţim şi are scopul de a ne proteja de presupusa ostilitate a lumii, create în mintea noastră. În fapt, aceasta masca care neagă durerea şi agitaţia interioară, nu este decât o amăgire. Afişam masca-eu cu intenţia de a masca furia şi a acoperi durerea, pentru că acestea nu sunt părţi integrante a personalităţii noastre.

Intenţia cu care ne punem masca este de a nu ne asuma răspunderea pentru faptele noastre, pentru acţiunile şi gândurile noastre negative. Devine mult mai comod să creăm în viaţa noastră tot felul de situaţii care să ne distragă atenţia de la durere şi să o menţinem îngropată în subconştient sau sub nivelul conştiinţei de sine. Astfel, ne menţinem ocupaţi în muncă, în faţa calculatorului sau a televizorului, în droguri, în mâncatul ciocolatei, în consumul de alcool, mâncatul excesiv, proiectăm problemele noastre asupra altora, sau orice altceva în afară de rezolvarea propriilor probleme.

Oprirea fluxului energetic


Când oprim experimentarea şi exprimarea furiei, a durerii şi a temei de fapt noi oprim şi experienţă pozitivă din corpul fizic şi din mentalul nostru. Prin protejarea rănilor nu facem altceva decât să clădim ziduri înalte de protecţie şi să facem imposibilă legătura noastră cu centrul intim al fiinţei noastre. Ne blocăm conştiinţa de sine şi ne separăm de viaţă exterioară.

O dată reprimată durerea, blocăm fluxul energetic al acelei situaţii şi acesta devine un blocaj în câmpul energetic, devine un blocaj îngheţat în energie-conştiinţă, fie că suntem conştienţi sau nu. La nivelul psihicului acest blocaj va rămâne îngheţat până îl dezgheţam. Blocajul odată creat nu se vă maturizează odată cu noi, cu maturizarea biologică. Dacă acel eveniment s-a petrecut în anii copilăriei, vom vedea că acea parte a psihicului nostru va continua să se manifeste că la acea vârstă. În momentul în care vindecarea se produce, se poate merge spre maturizare.

Să luăm exemplul unui copil care din cauza problemelor de la naştere a fost separat de mama sa. Pe parcursul copilăriei, a fost separat de mai multe ori de mama sa din cauza problemelor de sănătate ale acesteia. Trauma întipărită i-a creat concluzia-imagine de abandon, astfel în mintea să vă rămâne implantat gândul/ideea că “dacă iubeşte, va fi abandonat”. În viaţa adultă aceasta imagine concluzie va fi prezentă în fiecare reacţie emoţională şi îl va determină să îi fie frică să iubească şi să se deschidă în relaţia de cuplu. Astfel, el îşi va trata partenera că pe cineva care oricum îl va părăsi.

Aceste blocaje coagulate sub formă de energie, ne orbesc şi nu ne dau voie să le vedem că pe ceva temporal care poate avea rezolvare printr-un proces de transformare a lor în sănătate şi fericire. O dată cu rezolvarea traumei, energia care a fost blocată în falsa “concluzia-imagine” se eliberează la fel se eliberează şi părţile psihicului şi ale personalităţii. Din acest moment se dă voie procesului de maturizare să-şi reia cursul iar energia creatoare şi schimbările din viaţa persoanei vor fi uluitoare. Viaţa persoanei se va restructura pe o nouă conştiinţa, care va fi un factor activ şi creator. În viaţa personală va atrage o parteneră iar viaţa sa de cuplu nu va mai transporta energia abandonului. Este posibil ca până la găsirea persoanei potrivite să mai treacă prin încercări, dar acest fapt va veni să-i certifice stabilitatea interioară, fără trauma abandonului.


Refacerea fluxului energetic


Traumele îngropate se ridică la suprafaţă de multe ori în viaţa noastră printr-un mod repetitive, prin legăturile noastre cu ceilalţi, prin acţiunile noastre din viaţa de zi cu zi. Ele au ca scop să ne ajute să le conştientizăm şi să le vindecăm. Vindecarea lor ajuta la procesul de transformare a condiţiei fizice, psihice şi emoţionale şi astfel la refacerea câmpul energetic care este izvorul sănătăţii şi fericirii noastre.
Terapeut Elena Riba
Biblografie
Mainile tale te pot vindeca-Stephan Co
Puteri tamaduitoare- Barbara Ann Brennan
Lasă-mi adresa de e-mail și te voi contacta.