Este o metoda inovativa de terapie energetica  creata de Master Cho Kok Sui, din Filipine . Terapia consta intr-un sistem complex de manipulari ale mainilor blande. Este o abordare holistica a intregului corp fizic, energetic si la nivel psiho-emotional. Prin relaxare si detensionare, i se ofera organismului o sansa de a se autovindeca in mod natural si permite eliberarea energiei vitale blocate in corp. In timpul terapiei are loc revitalizarea si refacerea echilibrului metabolic. Intrgul organism  beneficiezia de o schimbare pozitiva, pe termen lunng, a starii de sanatate.

Intelegerea procesului terapeutic

pranic healin therapy

 Pentru a înţelege ce se întâmplă în timpul procesului terapeutic va fi necesar să înţelegem relaţionarea naturii umane ca o holistică a unităţii corp-minte-emoţie-energie. Din punct de vedere a microbiologiei celulare, al nivelului energetic cât şi a celui  fizic-emoţional, natura umană cu întregul său proces de funcţionare  este creată într-un echilibru perfect. Prin feedback-ul proceselor dinamice  interne şi cele neuronale ea, este pusă să acţioneze în momentul în care este agresată de factorii stresori exteriori. Acesti factori pot fi  agnoasele, irascibilitatea, stările de criză, stările conflictuale, veşnicele temeri fără temei, îngrijorările şi mulţi alţi factori emoţionali şi psihologici care sunt sursa tensiunilor interioare.

 Cum ne influenţează aceşti factori

 Să facem o scurtă analiza asupra a ceea ce înseamnă tensiunea neuropsihică. Etiologic, tensiunea neuropsihică este un ansamblul de reacţii fiziologice prin care organismul uman răspunde unui agent stresant, încercând să se apere şi să-şi menţină echilibrul de bază. Organismul se afla într-o situaţie încordată, incertă şi necunoscută, care de cele mai multe ori nu este conformă cu realitatea. In relitate este o acţiunea mentală presupusă a persoanei în cauză(aşteaptă să se întâmple ceva). La nivelul organismului aceasta este recepţionată ca o îngustare a câmpului de acţiune, o constrângere, o încordare puternică a muşchilor, a nervilor sau a spiritului.

  Factorii psihosomatici :

 • suprasolicitări psihice la locul de muncă prin acumularea a cât mai multor responsabilităţi;
 • volumul mare de informaţii pe care creierul nu-l poate procesa într-un timp foarte scurt;
 • suprasolicitările şcolare;
 • ore multe de muncă fără pauză de odihnă;
 • stresul neuropsihic, cauzat de veştile proaste, surmenare, oboseală, tracasare, nopţile nedormite, etc.
 • factori psihoemoţionali : decesul, divorţurile, despărţirile, abandonul, conflictele interioare, crizele de indentitate, temerile fără temei, frici, etc.. Toate qacestea aduc după sine o declanşare a unei simptomatologii, care de multe ori este asociată cu boala.

Simptomatologia se caracterizează prin:

 • agitație, irascibilitatea, stările de criză, atacul de panică, anxietatea depresie, modificări de echilibru;
 • dureri musculare, diminuarea reflexelor osteotendinoase, ;
 • migrenele, dureri de cap, indispoziţia;
 • frecvenţă cardiacă crescută, palpitaţii, tensiune arterială variabilă (crescută, la unii, sau scăzută la alţii);
 • tulburări ale somnului, fie sub formă calitativă, fie cantitative şi însoţite de insomnia de adormire sau readormire;
 • modificări ale apetitului (fie crescut, fie scăzut);
 • scăderea vizibilă a capacităţii de concentrare şi de învăţare;
 • semne cardio-vasculare;
 • semne respiratorii;
 • disconfort digestiv, etc.;

Toţi aceşti factori generatori de tensiune interioară duc la  epuizarea de energie a organismului, Afecteaza starea psihică şi fizică a corpului uman.   Aceasta fiind o condiţie sine-qua-non pentru funcţionarea optimă a organismului ca o unitate.

Examinarea factorilor de influienta

pranic healin therapy

Adesea persoana nu înţelege, ce anume îl doare şi de ce. Nu simte nici o schimbare în starea psihică, deoarece toată atenţia este concentrată asupra simptomatologie. La început simptomele apar şi dispar brusc, ca apoi să reapară atunci când revin factori declanşatori. Simptomele îşi pot schimba forma de manifestare, durată şi intensitate în funcţie de condiţiile şi împrejurările în care se găseşte peroana în cauză. Spre exemplu, dacă o persoană se afla ȋntr-o   perioadă mai îndelungată de stres fizic sau stres psihoemoţional va aduce  la  declanşarea  unei simptomatologii, care de multe ori este asociată cu boala.

Când aceşti factori sunt examinaţi la nivelul mental şi emoţional, se va indentifica cu  claritate cum mintea nu ajută, ci dimpotrivă va crea tensiuni suplimentare. Acesteanpot fi idei fixe care vor agrava problemele deja existente. Astfel, omul va începe vizitele la medic pentru investigaţii. În urma acestor investigaţii, de cele mai multe ori nu pot fi depistate devieri certe de la normal.   Oricum ar fi el, urmează diferite tratamente fără  a avea vreun rezultat, daor prentru a-si bunatati starea.

Ce se intampla in nivelul molecular

 În momentul în care este înţeles esenţialul(adică cauza, nu simptomatologia) se poate face trecerea catre o deschidere mai conştientă a ceea ce se întâmplă la nivelul biologiei moleculare. La nivel molecular corpul  este privit ca o matrice, cu o structură lichidă sau cristalină în interiorul căruia există nenumărate tuburi minuscule (microfilamente) care circulă liber prin corp. Aceste microfilamente(care alcătuiesc citoscheletul celulei) se găseşte în toate celulele noastre. Microfilamentele se manifestă ca un flux ce intervine în metabolismul celular şi în transportul molecular. Conduce proteinele şi substanţele metabolice la organe şi de asemeni, ajută la transportul moleculelor de ARN de la nucleu către diferite zone, pentru a fi traduse în transmisia semnalelor între celule. Tensiunile şi/sau stresul reprezintă factori majori de inhibare a fluxului microfilametelor în interiorul sistemului corporal. Ȋn cercurile medicale se prevalează convingerea că circa 80% din boli sunt legate direct de stres, iar cercetările cele mai recente tind să ridice acest procent până la 95%.

Fluctuatiile emotionale

Ȋn viaţa noastră plina de incercari si provocari, fluctuaţiile emoţionale ne secătuieşte energia vitală, va inhiba fluxul citoscheletului celular şi va bloca energia în organele vitale. Vechea perspectivă materialistă priveşte corpul uman ca pe o maşinărie ce funcţionează pe bază de energie, dar are o existenţă  separată de ea. Această perspectivă cedează teren din ce in ce mai mult ştiinţelor cuantice care afirmă că suntem şi manifestări ale energiei conştiente.

 Miscarea celulara la nivelul energeti

 Organele sunt colecţii de celule cu tipare vibraţionale identice. Celulele au o mare similitudine histologică de aceeaşi frecventă energetică. Homeostaza este cea care le ţine împreună. Perturbarea energiei celulare duce la boala. Sistemul energetic(corpul) funcţionează bine numai cu un combustibil eficient.

Echilibrul celular dinamic şi sănătatea sunt menţinute de aportul de energie, cât mai mare posibil. Cea mai mare parte din energia vitală o obţinem, din aerul pe care-l respirăm. Această energie o consumăm constant prin gândurile noastre, prin actele noastre voluntare şi prin orice activitate musculară. Aşadar, energia vitală este cea  care menţine în corp viaţa şi sănătatea.

Când corpul fizic  se îmbolnăveşte, cauza poate fi o epuizare energetică generală.  Acest fenomen se numeşte epuizarea energiei vitale şi este necesară o întărire continuă a acesteia.

Accelerarea procesului de vindecare

Prin Pranic healing procesul de vindecare poate fi accelerat prin mărirea aportului de energie vitală catre partea bolnavă sau în tot corpul. În cadrul  terapie se instalează starea de linişte interioară ce conduce la o stare de acceptare mult mai profundă. Cu cât starea de acceptare este mai profundă, cu atât mai uşor putem fuziona cu fluxurile energetice din interiorul nostru, devenind una cu ele. Odată tensiunea eliberată  curgera energiei vitale este lina si continua, corpul devine  plin de vitalitate,  se reface  echilibrul psihologicic şi se  optimizeaza fluxul energetic a fiinţei umane.

Riba Elena

-Terapeut –

Tel: 0722907110

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Lasă-mi adresa de e-mail și te voi contacta.